JESENSKO ŽUPNIJSKO ROMANJE

 

V soboto, 11. oktobra smo doživeli JESENSKO ŽUPNIJSKO ROMANJE. Pot na je vodila najprej k sveti maši, ki smo jo obhajali v Murski Soboti, v stolnici sv. Nikolaja. Župnik Goran Kuhar nam je predstavil župnijo in pastoralno delo. Z velikim zanimanjem smo prisluhnili temu kakšno je njihovo sodelovanje Z EVANGELIČANI, s katerimi sobivajo v duhovnem sožitju.

Dalje nas je pot vodila v Dobrovnik na ogled Tropskega vrta, ki je prava paša za oči, saj lahko vidimo  več kot 250 različnih rastlinskih vrst, poleg številnih orhidej pa lahko občudujemo zanimive tropske in subtropske rastline iz celega sveta, tudi banane, avokado, vaniljo, apajo, mango, ananas, ingver……

V Turnišču smo se ustavili na kratek obisk v samostanu sester Klaris. Po kosilu v gostišču Lovenjak, smo nadaljevali pot v Gornjo Radgono, kjer smo obiskali Hišo penin Frangež, kamor smo bili povabljeni na nepozabno vinsko izkušnjo z ogledom vinske kleti in degustacijo njihovih penin in vin. V idiličnem okolju radgonskih goric in gričev smo ob dobri kapljici in rahlem prigrizku zaključili naš romarski dan.

Fotografije našega romanja naj dodajo svoje k opisanemu: 

 

2011 Vse pravice pridržane. Župnija Brestanica.
Izdelava: Izidor Šojč - izisojc(at)gmail.com
Joomla 1.7 templates by hostgator coupon