ŽUPNIK - Jože Špes

 

zupnik joze spes1Pozdravljeni na spletni strani Župnije Brestanica. Sem Jože Špes, župnik te župnije in tudi oskrbnik božjepotne cerkve - bazilike Lurške Marije. Skupaj z gospodom kaplanom skrbiva za župnijsko življenje in za romarje ter obiskovalce naše bazilike.

Vse, ki živite v naši župniji Brestanica, imam v svojih mislih in v svojem srcu. Z gospodom kaplanom sva tukaj, da skupaj gradimo župnijsko skupnost, ki je del celjske škofije in vesoljne Cerkve. Na tej spletni strani je predstavljeno prizadevanje naše župnije na oznanjevalnem, bogoslužnem in karitativnem področju. Vsak teden lahko preberete nova oznanila. Morda v nedeljo niste mogli k sv. maši ali pa ste bili pri bogoslužju kje drugje in zato ne veste, kdaj bo sv. maša po vašem namenu, kako bomo praznovali praznik, kdaj je priprava na krst in še kaj .... Vse to najdete tukaj.

Naša cerkev Lurške Marije je tudi romarska cerkev. Od leta 1929 se imenuje bazilika (basilika minor) in je tako še posebej milosten kraj, zato jo vsako leto obišče veliko romarjev in drugih gostov. Tako se izpolnjuje preroški zapis v listini, ki je vzidana v temeljnem kamnu (leta 1908): „Dvigaj se iz blagoslovljenega temeljnika dom Marijin in prinašaj Slovencem milosti Lurda!“

Bliža se stoletnica posvetitve bazilike (2. julij 2014), kar bo gotovo še povečalo obiske romarjev v slovenskem Lurdu. Večina tistih, ki so prvič v naši baziliki, občuduje lepoto svetišča in čuti njegovo duhovno moč.

In še nekaj podatkov o meni. Rodil sem se leta 1951 v Celju, sicer pa prihajam iz Vojnika, kjer sem leta 1974 imel novo mašo. Osem let sem služboval kot kaplan v Gornji Radgoni. V Brestanico sem prišel leta 1982. Sprva sem bil župnijski upravitelj, leta 1984 pa sem bil imenovan za župnika te župnije.

 

Vabim vas, da se osebno srečamo, in sicer v naši prelepi baziliki pri sv. maši. Pridite kot naši farani, romarji ali popotniki. Naj vas v življenju spremlja dobrotna roka Lurške Marije!      

 

Jože Špes, župnik

2011 Vse pravice pridržane. Župnija Brestanica.
Izdelava: Izidor Šojč - izisojc(at)gmail.com
Joomla 1.7 templates by hostgator coupon